REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté buchty s tvarohovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty z kynutého těsta naplněné tvarohovou náplní, upečené pěkně dozlatova, při podávání posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na buchty:
300 gpolohrubé mouky
200 ghladké mouky
280 mlmléka
2 lžícerumu
2 lžičkycitronové kůry
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžičkasoli
40 gmoučkového cukru
40 gmásla
40 gsádla
20 gdroždí
2 ksžloutky
Na tvarohovou náplň:
300 ghustého tučného tvarohu
cca 4 lžícemoučkový cukr (dle chuti)
2 ksžloutky
1 ksvanilková dřeň nebo Bourbon vanilka Madagaskar
rum a mléko k doředění na požadovanou hustotu
šťávu a kůru z půlky citronu
Na potření:
50 gmásla
2 lžícerumu
2 lžíceoleje

Postup:
  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku krupicového cukru a rozmícháme na řídkou kašičku, přidáme lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut)
  2. Do zadělávací mísy prosijeme mouky s cukrem, nalejeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky, přidáme citronovou kůru, sůl a vzešlý kvásek, vymícháme pružné nelepivé těsto, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout, během kynutí můžeme ještě jednou propracovat (kdo má pekárnu, může těsto zvyklým způsobem zpracovat a nechat vykynout v pečce)
  3. Vykunuté vyklopíme na vál nebo pracovní desku (je-li potřeba, zlehka podsypeme hladkou moukou) a ještě jednou důkladně propracujeme
  4. Lžící omoučenou v hladké mouce vykrajujeme jednotlivé kusy (celkem cca 20), roztáhneme do stran a doprostřed klademe lžičkou kopečky tvarohové náplně, spojíme protilehlé strany a uděláme z jejich konců uzlíček, důkladně uzavřeme a v dlaních dokulatíme
  5. Pekáček vymažeme máslem a klademe hezky těsně vedle sebe buchty, které taky pomažeme máslem
  6. V pekáčku ještě cca 15 minut necháme kynout, pak pečeme v troubě na 170 °C cca 30 minut
  7. Hned po vytažení s trouby pomašlujeme horké buchty rumovým máslem a bohatě pocukrujeme, na mřížce necháme vychládnout.

Příprava tvarohové náplně:

  1. Všechny ingredience vymícháme do hladkého krému
  2. Dosladíme dle chuti a přidáme 2 lžíce rumu, mléka tolik, aby náplň nebyla řídká.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy