REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté buchty s tvarohovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty z kynutého těsta naplněné tvarohovou náplní, upečené pěkně dozlatova, při podávání posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na buchty:
300 gpolohrubé mouky
200 ghladké mouky
280 mlmléka
2 lžícerumu
2 lžičkycitronové kůry
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžičkasoli
40 gmoučkového cukru
40 gmásla
40 gsádla
20 gdroždí
2 ksžloutky
Na tvarohovou náplň:
300 ghustého tučného tvarohu
cca 4 lžícemoučkový cukr (dle chuti)
2 ksžloutky
1 ksvanilková dřeň nebo Bourbon vanilka Madagaskar
rum a mléko k doředění na požadovanou hustotu
šťávu a kůru z půlky citronu
Na potření:
50 gmásla
2 lžícerumu
2 lžíceoleje

Postup:
  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku krupicového cukru a rozmícháme na řídkou kašičku, přidáme lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut)
  2. Do zadělávací mísy prosijeme mouky s cukrem, nalejeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky, přidáme citronovou kůru, sůl a vzešlý kvásek, vymícháme pružné nelepivé těsto, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout, během kynutí můžeme ještě jednou propracovat (kdo má pekárnu, může těsto zvyklým způsobem zpracovat a nechat vykynout v pečce)
  3. Vykunuté vyklopíme na vál nebo pracovní desku (je-li potřeba, zlehka podsypeme hladkou moukou) a ještě jednou důkladně propracujeme
  4. Lžící omoučenou v hladké mouce vykrajujeme jednotlivé kusy (celkem cca 20), roztáhneme do stran a doprostřed klademe lžičkou kopečky tvarohové náplně, spojíme protilehlé strany a uděláme z jejich konců uzlíček, důkladně uzavřeme a v dlaních dokulatíme
  5. Pekáček vymažeme máslem a klademe hezky těsně vedle sebe buchty, které taky pomažeme máslem
  6. V pekáčku ještě cca 15 minut necháme kynout, pak pečeme v troubě na 170 °C cca 30 minut
  7. Hned po vytažení s trouby pomašlujeme horké buchty rumovým máslem a bohatě pocukrujeme, na mřížce necháme vychládnout.

Příprava tvarohové náplně:

  1. Všechny ingredience vymícháme do hladkého krému
  2. Dosladíme dle chuti a přidáme 2 lžíce rumu, mléka tolik, aby náplň nebyla řídká.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy