REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté buchty podle Mirky van Gils Slavíkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A máme tu další recept na úžasné buchty. Tento promakaný recept na kynuté buchty je přímo od Mirky van Gils Slavíkové, která ho připravila ve spolupráci s Pernerkou.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
500 gpšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
100 gmásla
100 gcukru
10 gsušeného droždí
6 gsoli
5 kshřebíčků
3 ksžloutky
1/4 ksnastrouhaného muškátového oříšku
300 mlmléka
nastrouhaná kůra z jednoho citron
vanilka
Tvarohová náplň:
250 gtvarohu
100 gcukru moučky
4 ksžloutky
1 ksvanilka
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
Povidlová náplň:
povidla

Postup:
  1. Mouku prosejeme do mísy, na okraj dáme sůl, do středu vyhloubíme důlek a do něj nasypeme cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a roztlučený hřebíček.
  2. V teplém, ne horkém, mléce rozšleháme sušené droždí a žloutky. Vlijeme do důlku v mouce a přidáme měkké máslo.
  3. Zaděláme těsto – po zpracování nesmí lepit a musí být elastické. Těsto přikryjeme a necháme kynout. Trvá to dvě hodiny, až se zdvojnásobí objem. Těsto znovu prohněteme a necháme kynout asi tak hodinu až dvě.
  4. Poté těsto dáme na vál a rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na čtverce dle požadované velikosti buchet. Na střed naneseme náplně a pečlivě uzavřeme každou buchtu, aby nevytekla náplň.
  5. Do pekáčku, který je vymazaný máslem, skládáme buchty tak, aby měly ještě prostor vykynout a měly hezký tvar. Každou buchtu velmi dobře pomažeme máslem ze všech stran a na závěr ještě pomažeme máslem na vrchu.
  6. Necháme vykynout přibližně hodinu a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25–30 minut. Po upečení pomocí prkénka buchty obrátíme a vyklopíme a pocukrujeme.
Doporučení:

Buchty před pečením vkládáme do pekáčku s máslem.

Poznámka:

Pšeničná hladká Extra silná Pernerka – Pšeničná mouka extra silná PERNERKA je skvělá pro přípravu kynutých těst – třeba na výborné domácí kynuté buchty. Extra silnou pšeničnou hladkou mouku lze použít samostatně nebo kombinovat s ostatními druhy mouk. Můžete ji také využít pro posílení slabších těst.

Více: pernerka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.