A máme tu další recept na úžasné buchty. Tento promakaný recept na kynuté buchty je přímo od Mirky van Gils Slavíkové, která ho připravila ve spolupráci s Pernerkou.
Ingredience:
Ingredience na těsto: | |
500 g | pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka |
100 g | másla |
100 g | cukru |
10 g | sušeného droždí |
6 g | soli |
5 ks | hřebíčků |
3 ks | žloutky |
1/4 ks | nastrouhaného muškátového oříšku |
300 ml | mléka |
nastrouhaná kůra z jednoho citron | |
vanilka | |
Tvarohová náplň: | |
250 g | tvarohu |
100 g | cukru moučky |
4 ks | žloutky |
1 ks | vanilka |
nastrouhaná kůra z poloviny citronu | |
Povidlová náplň: | |
povidla |
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy, na okraj dáme sůl, do středu vyhloubíme důlek a do něj nasypeme cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a roztlučený hřebíček.
- V teplém, ne horkém, mléce rozšleháme sušené droždí a žloutky. Vlijeme do důlku v mouce a přidáme měkké máslo.
- Zaděláme těsto – po zpracování nesmí lepit a musí být elastické. Těsto přikryjeme a necháme kynout. Trvá to dvě hodiny, až se zdvojnásobí objem. Těsto znovu prohněteme a necháme kynout asi tak hodinu až dvě.
- Poté těsto dáme na vál a rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na čtverce dle požadované velikosti buchet. Na střed naneseme náplně a pečlivě uzavřeme každou buchtu, aby nevytekla náplň.
- Do pekáčku, který je vymazaný máslem, skládáme buchty tak, aby měly ještě prostor vykynout a měly hezký tvar. Každou buchtu velmi dobře pomažeme máslem ze všech stran a na závěr ještě pomažeme máslem na vrchu.
- Necháme vykynout přibližně hodinu a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25–30 minut. Po upečení pomocí prkénka buchty obrátíme a vyklopíme a pocukrujeme.
Buchty před pečením vkládáme do pekáčku s máslem.
Poznámka:Pšeničná hladká Extra silná Pernerka – Pšeničná mouka extra silná PERNERKA je skvělá pro přípravu kynutých těst – třeba na výborné domácí kynuté buchty. Extra silnou pšeničnou hladkou mouku lze použít samostatně nebo kombinovat s ostatními druhy mouk. Můžete ji také využít pro posílení slabších těst.
Více: pernerka.cz