REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté borůvkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto plněné borůvkami, podávané sypané cukrem, tvarohem a přelité máslem.


Ingredience:
400 gborůvek
300 ghrubé mouky
150 gtvarohu na posypání
130 gmásla
10 gdroždí
1 ksžloutku
2 lžičkycukru krupice
1/4 lžičkysoli
190 mlmléka
voda
cukr na posypání

Postup:

1. Do misky dáme rozdrobené droždí, zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme krupicový cukr, hrst hrubé mouky a necháme vzejít kvásek
2. Zbylou prosátou hrubou mouku smícháme se solí, zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem
3. Vypracujeme tuhé těsto a necháme ho zdvojnásobit objem
4. Pak těsto rozdělíme na stejné díly, zabalíme do nich borůvky a knedlíky necháme znovu nakynout
5. Dáme do vařící osolené vody a vaříme 6 – 8 minut, podle velikosti knedlíků
6. Podáváme posypané cukrem, tvarohem a přelité zbylým rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy