REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyjovská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené hovězí roštěnky zatočené do závitku, naplněné salámem, kousky sterilované okurky a čtvrtkami vajíček, servírované podlité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
150 gsalámu
50 gslaniny
3 kscibule
3 ksuvařených vajíček
2 kssterilované okurky
2,5 dclsmetany
2 lžičkymleté červené papriky
sůl
tuk
teplá voda
hladká mouka

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, do středu plátku naklepeme a osolíme
2. Salám a sterilované okurky nakrájíme na nudličky, vajíčka na čtvrtky, tyto suroviny klademe do středu připravených roštěnek, které svineme, okraje zpevníme párátky nebo převážeme režnou nití a na povrchu osolíme
3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme v hrnci na tuku
4. K cibuli přidáme vložíme roštěnky, ty zprudka ze všech stran opečeme, pak je podlijeme vlažnou vodou, přidáme červenou mletou papriku a přikryté poklicí dusíme do měkka, během dušení dle potřeby podléváme vodou a maso obracíme
5. Maso dusíme asi 60 minut, pak měkké roštěnky vyjmeme, zbavíme je párátek nebo odstraníme nitě a vložíme je do čistého hrnce
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou, občas promícháme a vaříme 30 minut, asi po 20 minutách přidáme cca 2,5 dcl smetany
7. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník na maso a dle chuti přisolíme
8. Slaninu nakrájíme na drobné kostečky, na pánvičce je částečně rozškvaříme a přidáme do hotové omáčky.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy