REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený zeleninový nákyp z povařeného květáku, vajec, másla, rohlíků a tvrdého sýra.


Ingredience:
1 ksvelkého květáku
3 ksrohlíků
4 ksvajec
50 gtvrdého sýra
70 gmásla
1 šálekmléka
voda
strouhanka na vysypání
tuk na vymazání
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky
2. Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem
3. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčené, dobře vymačkané rohlíky, na jemno nastrouhaný sýr, plátky květáku, osolíme a promícháme
4. Pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme do tukem vymazané, strouhankou vysypané zapékací mísy
5. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 – 30 minut při 180 °C.

Doporučení:

Můžeme také doplnit kolečky párků a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy