Opravdu jednoduchý recept na placičky z květáku a dalších surovin, které se upečou v troubě pěkně dozlatova. Recept, který si určitě oblíbíte!
Ingredience:
1 ks (500-700 g) | hlávka květáku |
5 ks | vejce |
citronová šťáva | |
špetka kurkumy | |
strouhanka | |
tymián | |
máslo | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
+ papír na pečení |
Postup:
- Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě se lžící citronové šťávy doměkka.
- Slijeme vodu a vidličkou ještě teplý květák rozmačkáme na drobné kousky, necháme vychladnout.
- Přidáme vejce, okořeníme tymiánem, solí, pepřem, přidáme špetku kurkumy, směs zahustíme podle potřeby strouhankou.
- Ze směsi vytvarujeme placičky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25-30 minut při 180 °C.
- Upečené placičky pokapeme na povrchu rozpuštěným máslem, podáváme například s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Text i foto: D. M.