Zapečená směs z brambor, růžiček květáku a dalších ingrediencí, s výraznou chutí po kari koření.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větších brambor |
3 ks | malých rajčátek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | malého květáku |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | malý kousek zázvoru asi 1 cm velký |
4 lžíce | másla |
1 lžička | kurkumy |
1 lžička | kari |
1/2 lžičky | cukru |
400 ml | zeleninového vývaru |
100 g | hrášku |
zakysaná smetana | |
nať z jarní cibulky | |
čerstvá petrželka | |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený zázvor a česnek, vše mícháme, dokud se směs nezesklovatí
2. Přisypeme kari, kurkumu, sůl a pepř a asi 1 minutu na pánvi zahříváme
3. Nádobu vymažeme olejem, vložíme do ní na růžičky rozebraný květák, na kostky nakrájené oloupané brambory, přidáme obsah pánve, podlijeme zeleninovým vývarem
4. Pečeme při teplotě kolem 200 °C, hrnec nebo zapékací mísu občas otevřeme, zeleninu zamícháme, případně podlijeme a pečeme do změknutí brambor
5. Jakmile je zelenina měkká, přidáme nakrájená rajčata, hrášek, cukr a ještě chvíli necháme péct
6. Pokrm podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou, jarní cibulkou, na tenké proužky nakrájenou chilli papričkou a lžící zakysané smetany s kari.