REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková polévka s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová květáková polévka podávaná s opečenými houbami a nasekanou pažitkou.


Ingredience:
250 ghub (malých hříbků)
25 gmásla
1 ksvelkého květáku
1 ksvelké brambory
1 ksstředně velké cibule
1,2 lkuřecího vývaru
600 mlplnotučného mléka
150 mlsmetany ke šlehání
4 lžíce olivového oleje
1 lžícenasekané pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do velkého hrnce dáme očištěné nasekané růžice květáku, oloupaný, na menší kousky nakrájený brambor, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, máslo a polovinu oleje
2. Na mírném plameni rozehřejeme, promícháme, přiklopíme, snížíme teplotu a 10 minut dusíme za občasného promíchání (zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se)
3. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu, vlijeme mléko, opět přivedeme k varu, podle chuti osolíme, opepříme a necháme odkryté 10-15 minut probublávat
4. Pak přilijeme polovinu smetany, vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, vlijeme zbylou smetanu, dochutíme solí i pepřem a zahřejeme
5. Očištěné houby osušíme, odřízneme nohy, dozlatova opečeme na zbylém rozehřátém oleji a podle chuti osolíme i opepříme
6. Polévku podáváme s houbami, posypanou na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy