REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková polévka s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová květáková polévka podávaná s opečenými houbami a nasekanou pažitkou.


Ingredience:
250 ghub (malých hříbků)
25 gmásla
1 ksvelkého květáku
1 ksvelké brambory
1 ksstředně velké cibule
1,2 lkuřecího vývaru
600 mlplnotučného mléka
150 mlsmetany ke šlehání
4 lžíce olivového oleje
1 lžícenasekané pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do velkého hrnce dáme očištěné nasekané růžice květáku, oloupaný, na menší kousky nakrájený brambor, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, máslo a polovinu oleje
2. Na mírném plameni rozehřejeme, promícháme, přiklopíme, snížíme teplotu a 10 minut dusíme za občasného promíchání (zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se)
3. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu, vlijeme mléko, opět přivedeme k varu, podle chuti osolíme, opepříme a necháme odkryté 10-15 minut probublávat
4. Pak přilijeme polovinu smetany, vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, vlijeme zbylou smetanu, dochutíme solí i pepřem a zahřejeme
5. Očištěné houby osušíme, odřízneme nohy, dozlatova opečeme na zbylém rozehřátém oleji a podle chuti osolíme i opepříme
6. Polévku podáváme s houbami, posypanou na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy