REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák konzervovaný v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky květáku, vyskládané do sklenic, zasypané solí, převázané celofánem a skladované v chladu.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg květáku:
1 kgkvětáku
300 gsoli
voda
zavařovací sklenice
celofán

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, ty povaříme 5 minut v mírně osolené vodě, vodu slijeme
2. Větší růžičky ještě nakrájíme na menší kousky, připravený květák vyskládáme do sklenic, povrch zasypeme solí
3. Sklenice s květákem povážeme celofánem a skladujeme na chladném místě.

Doporučení:

Takto připravený polotovar je vhodný především do polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy