Kousky masa z vepřové kýty napíchaná na jehle spolu s pórkem, osmažené v trojobalu. Recept z japonské kuchyně.
Ingredience:
500-600 g | vepřového masa z kýty |
200 g | pórku |
2 ks | vejce |
1 lžíce | sójové omáčky |
mletý černý pepř | |
sůl | |
mléko | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
olej na smažení | |
hlávkový salát |
Postup:
1. Maso z vepřové kýty nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odležet
2. Pórek pokrájíme na válečky asi 2 až 3 cm dlouhé
3. Střídavě napichujeme na jehlu maso a pórek
4. Jednotlivé jehly obalíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a moukou a ve strouhance a po všech stranách na rozehřátém oleji osmažíme
5. Salát nakrájíme na drobné nudličky, rozložíme ho do středu talíře, na něj položíme porci špízu a pokapeme sójovou omáčkou.
Servírujeme nejlépe s dušenou rýží.