Opečené závitky z kuřecího masa podušené na cibulovém základě, výpek ochucený smetanou.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsou |
100 g | sterilovaných žampionů |
3 lžičky | hladké mouky |
200 ml | smetany ke šlehání |
2 ks | cibule |
kari koření | |
mletý bílý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté a osušené maso podélně nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, každý zvlášť srolujeme a zafixujeme párátky, aby neztratily tvar
2. Pak v hlubší pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka po obou stranách opečeme a vyjmeme
3. Ve výpeku orestujeme dozlatova oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme okapané, pokrájené žampiony a osmažené závitky, podlijeme vodou, ochutíme kari kořením a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 20 minut)
4. Ve smetaně důkladně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, zlehka promícháme a necháme přejít varem.
Podáváme s těstovinami nebo vařenou rýží.