Základní kuřecí vývar povařený krátce s dalšímu surovinami. Polévka nakonec doplněná o rozkvedlané vejce, které necháme ve vývaru srazit.
Ingredience:
1,2 l | čirého kuřecího vývaru |
1 ks | menší mrkev |
1 ks | bobkový list |
1 ks | vejce |
1/2 ks | pórku |
1 lžička | kari |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí vývar povaříme 10 minut s bobkovým listem a lžičkou kari, během vaření přidáme do vývaru na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou mrkev.
- Na závěr přidáme do vývaru rozkvedlané vejce, necháme ho srazit.
- Polévku dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželku.
Kuřecí vývar uvařte podle receptu zde: Vývar C (z drůbeže), nebo zde: Kuřecí vývar – základní recept, případně ho lze nahradit kupovaným vývarem, či bujónem a vodou.
Poznámka:Text i foto: D.M.