REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s kokosovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštěný kuřecí vývar ochucený kari, zázvorem, chilli papričkami a dalšími ingrediencemi, servírovaný ozdobený šlehačkou a posypaný nasekanými piniovými oříšky.


Ingredience:
0,5 lkuřecího vývaru
0,4 lkokosového mléka
60 gmásla
1 šáleksmetany
3-4 lžícecrème fraîche
3 lžícehladké mouky
2 lžičkykari koření
1 hrstpiniových oříšků
4 ksstroužky česneku
2 ksmenší chilli papričky
1 kskousek čerstvého zázvoru
několik snítek citronové šťávy
šlehačka na ozdobu
špetka skořice
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku
2. Jíšku zasypeme kari a mícháme tak dlouho, až se vše dokonale spojí
3. Polévkový základ zalijeme postupně horkým vývarem, jíšku rozmícháme nejlépe pomocí metličky
4. V této fázi do polévky dáme na kostičky nakrájená česnek, kousek zázvoru, špetku skořice, citronovou trávu a nasekanou chilli papričku, na mírném zdroji tepla vaříme tak 30 minut
5. Polévku propasírujeme přes cedník s malými oky a dochutíme ji kokosovým mlékem, případně solí, necháme v lednici několik hodin odpočinout
6. Před podáváním polévku přivedeme k varu, zamícháme do ní přidáme přibližně šálek smetany, 3-4 lžíce crème fraîche a tyčovým mixérem ji napěníme
7. Na talířích jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a posypeme orestovanými piniovými ořechy, které jsme rozmixovali na hrubé kousky.

Poznámka:

Crème fraîche – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy