REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.


Ingredience:
Ingredience na vývar:
6 kskuřecích křídel
2 kskuřecí stehna
2 kspetržele + 1 na hotovou polévku
2 ksmrkve + 1 na hotovou polévku
1 kscibule
1/2 ksceleru + kus na hotovou polévku
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček černého pepře
3 ksbobkové listy
snítka tymiánu
pepř
sůl
Ingredience na nudle:
80 gpolohrubé mouky
130 mlmléka
1 hrstnasekané petržele
1 ksvejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
tuk na smažení
pepř
sůl

Postup:
Doporučení:
  1. Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech, přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer, pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu
  2. Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření, přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu, poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala, vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu
  3. Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky, přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká
  4. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem
  5. Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle, těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky
  6. Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm
  7. Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy