Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.
Ingredience:
Ingredience na vývar: | |
6 ks | kuřecích křídel |
2 ks | kuřecí stehna |
2 ks | petržele + 1 na hotovou polévku |
2 ks | mrkve + 1 na hotovou polévku |
1 ks | cibule |
1/2 ks | celeru + kus na hotovou polévku |
5 ks | kuliček nového koření |
5 ks | kuliček černého pepře |
3 ks | bobkové listy |
snítka tymiánu | |
pepř | |
sůl | |
Ingredience na nudle: | |
80 g | polohrubé mouky |
130 ml | mléka |
1 hrst | nasekané petržele |
1 ks | vejce |
špetka strouhaného muškátového oříšku | |
tuk na smažení | |
pepř | |
sůl |
Postup:
Doporučení:
- Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech, přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer, pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu
- Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření, přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu, poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala, vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu
- Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky, přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká
- Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem
- Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle, těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky
- Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm
- Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.
Zdroj: www.akademiekvality.cz