REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.


Ingredience:
Ingredience na vývar:
6 kskuřecích křídel
2 kskuřecí stehna
2 kspetržele + 1 na hotovou polévku
2 ksmrkve + 1 na hotovou polévku
1 kscibule
1/2 ksceleru + kus na hotovou polévku
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček černého pepře
3 ksbobkové listy
snítka tymiánu
pepř
sůl
Ingredience na nudle:
80 gpolohrubé mouky
130 mlmléka
1 hrstnasekané petržele
1 ksvejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
tuk na smažení
pepř
sůl

Postup:
Doporučení:
  1. Kuřecí maso omyjte a vyskládejte na plech, přidejte oloupanou mrkev, petržel a celer, pečte na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu
  2. Vložte maso a zeleninu do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavte ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření, přilijte 1,5–2 l vody a přiveďte k varu, poté teplotu snižte tak, aby voda jen mírně bublala, vařte asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu
  3. Vývar sceďte a vložte do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky, přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není měkká
  4. Do polévky přidejte obrané maso a dochuťte ji solí a pepřem
  5. Vyšlehejte všechny ingredience na celestýnské nudle, těsto postupně smažte na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky
  6. Hotové „palačinky“ krájejte na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm
  7. Vývar podávejte s celestýnskými nudlemi.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy