REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí teriyaki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V teriyaki omáčce marinované kousky kuřete, zprudka orestované na arašídovém oleji, chvíli povařené, zalité marinádou, servírované s rýží.


Ingredience:
750 gkuřecího masa
1 lžičkaarašídového oleje na pánev
Na marinádu:
60 ml (4 lžíce)kvalitní sojové omáčky
30 ml (2 lžíce)Araku (nebo rýžového vína)
2 lžícesvětlého třtinového cukru
2 lžičkystrouhaného čerstvého zázvoru
pár kapek sezamového oleje
... jako příloha rýže

Postup:

1. V misce smícháme Arak, sojovku, třtinový cukr, zázvor a sezamový olej, dobře vymícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky cca 2×2 cm velké, necháme cca 1 hodinku marinovat
2. Ve velké, ale mělké, pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády, restujeme, dokud není maso propečené
3. Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme
4. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple
5. Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup, vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou
6. Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy