Vykostěná kuřecí stehna naplněná houskovou nádivkou, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecích stehen |
3 ks | housky |
2 ks | vejce |
150 ml | mléka |
100 g | másla |
5 g | majoránky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omytá a důkladně okapaná stehna opatrně vykostíme, aby nám zůstala v celku, pak je osolíme
2. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem, po chvíli housky vymačkáme a přebytečné mléko odstraníme
3. Hmotu osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a spolu s vejci promícháme
4. Stehna naplníme připravenou nádivkou, párátky nebo nití je zajistíme, aby nádivka zůstala uvnitř masa
5. Připravená stehna okořeníme pepřem a paprikou, vyskládáme je do pekáče a poklademe kousky másla
6. V troubě vyhřáté na 220-240 °C pečeme cca 90 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a mírně podléváme horkou vodou
7. Hotová stehna vytáhneme, zbavíme nití nebo párátek a uchováme v teple, výpek dochutíme kořením, případně ho zredukujeme povařením.
Takto upečené kuřecí nohy podáváme s různě upravenými brambory.