REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna plněná nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěná kuřecí stehna naplněná houskovou nádivkou, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecích stehen
3 kshousky
2 ksvejce
150 mlmléka
100 gmásla
5 gmajoránky
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omytá a důkladně okapaná stehna opatrně vykostíme, aby nám zůstala v celku, pak je osolíme
2. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem, po chvíli housky vymačkáme a přebytečné mléko odstraníme
3. Hmotu osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a spolu s vejci promícháme
4. Stehna naplníme připravenou nádivkou, párátky nebo nití je zajistíme, aby nádivka zůstala uvnitř masa
5. Připravená stehna okořeníme pepřem a paprikou, vyskládáme je do pekáče a poklademe kousky másla
6. V troubě vyhřáté na 220-240 °C pečeme cca 90 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a mírně podléváme horkou vodou
7. Hotová stehna vytáhneme, zbavíme nití nebo párátek a uchováme v teple, výpek dochutíme kořením, případně ho zredukujeme povařením.

Doporučení:

Takto upečené kuřecí nohy podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy