Kuřecí stehna s červeným vínem, žampióny , anglickou slaninou, zjemněné smetanou.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
1 ks | malého rajského protlaku |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
150 ml | červeného vína |
70 ml | sladké smetany |
250 g | žampiónů |
100 g | anglické slaniny |
5 lžic | oleje |
3 lžičky | koření na divočinu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí stehna dobře očistíme a vykostíme
2. Koření na divočinu rozmícháme se 3 lžícemi oleje, tímto ochuceným olejem potřeme po obou stranách kuřecí stehna
3. Dáme do chladna asi na 1 hodinu odležet
4. Na rozpáleném zbylém oleji kuřecí stehna po obou stranách zprudka opečeme dozlatova a vyndáme
5. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, žampióny na plátky a dáme do vypečené šťávy z masa, za stálého míchání opečeme
6. Ke směsi nalijeme červené víno a přidáme rajský protlak, promícháme a dochutíme mletým pepřem a solí
7. Do připravené omáčky dáme kuřecí maso a zakryté ještě na mírném ohni dusíme asi 30 minut
8. Do omáčky dáme prolisovaný česnek, pro zjemnění vmícháme sladkou smetanu (již nevaříme).
– Podáváme například s vařenými bramborami nebo rýží.