REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna dušená v zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paličky kuřecích nohou orestované zprudka na másle, podlité vodou a podušené spolu se zeleninou.


Ingredience:
4 ksvětší kuřecí stehna i s kostí
2 ksvelké mrkve
1 ksmenší kousek celeru
1 ksbobkového listu
4-6 lžicrajčatového protlaku
200 gmraženého zeleného hrášku
70 gmásla
0,2 dlvody
bylinková sůl

Postup:

1. Ve větším hrnci na dobře rozehřátém másle zprudka orestujeme kuřecí stehna posypaná bylinkovou solí
2. Přidáme oškrábané, na kolečka nakrájené mrkve, na malé kousky nakrájený celer, bobkový list a rajčatový protlak, maso ještě podlijeme vodou, vše promícháme a podusíme zaklopené asi 30 minut
3. V této fázi do pokrmu přidáme hrášek, opět promícháme a případně dle potřeby doplníme vodou
4. Maso dodusíme doměkka, tedy ještě nejméně 10-15 minut
5. Vyjmeme bobkový list, podle chuti šťávu dochutíme bylinkovou solí a jednotlivé porce můžeme servírovat.

Doporučení:

Podušené kuřecí paličky podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy