REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steaky s řeřichou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kuřecí prsíčka přelitá máslovým výpekem, posypaná řeřichou a servírovaná s opečenými rajčátky.


Ingredience:
800 gkuřecích prsíček
200 gcherry rajčátek
4 lžíceoleje
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 kssnítky čerstvé bazalky
1 ksvaničky řeřichy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, na povrchu lehce nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme
2. V pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme (z každé strany asi 8 minut), vyjmeme a udržujeme je v teple, do pánve s výpekem přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit
3. V jiné pánvi orestujeme na rozehřátém olivovém oleji omytá, přepůlená cherry rajčátka a posypeme je na jemno nasekanými lístky bazalky
4. Kuřecí steaky rozdělíme na talíře, přelijeme máslovým výpekem, posypeme řeřichou a přidáme orestovaná rajčátka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy