REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kuřecí prsa ochucená bylinkovým máslem, servírovaná na listech salátu.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
utřený česnek
olivový olej
mletý pepř
tymián
sůl
Na bylinkové máslo:
200 gzměklého másla
2 lžícenasekaného tymiánu
1 lžičkamletého bílého pepře
1/2 lžičkysoli
Ostatní:
lístky zeleného salátu

Postup:

1. Připravíme si bylinkové máslo; do misky dáme změklé máslo, na drobno nasekaný tymián, mletý bílý pepř, sůl a vše dobře prohněteme, pak vytvarujeme do válečku, zabalíme do fólie a uložíme do ledničky
2. Očištěné maso naklepeme, posypeme bílým pepřem i většinou tymiánu, potřeme utřeným česnekem promíchaným s olivovým olejem
3. Na pánvi maso zprudka opečeme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty, potom vyjmeme a necháme chvíli odpočinout
4. Před podáváním lehce osolíme, posypeme zbylým tymiánem a podáváme na lístcích zeleného salátu, na ochucení na maso položíme kolečko bylinkového másla.

Doporučení:

Podáváme s divokou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy