Opečená kuřecí prsa ochucená bylinkovým máslem, servírovaná na listech salátu.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
utřený česnek | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl | |
Na bylinkové máslo: | |
200 g | změklého másla |
2 lžíce | nasekaného tymiánu |
1 lžička | mletého bílého pepře |
1/2 lžičky | soli |
Ostatní: | |
lístky zeleného salátu |
Postup:
1. Připravíme si bylinkové máslo; do misky dáme změklé máslo, na drobno nasekaný tymián, mletý bílý pepř, sůl a vše dobře prohněteme, pak vytvarujeme do válečku, zabalíme do fólie a uložíme do ledničky
2. Očištěné maso naklepeme, posypeme bílým pepřem i většinou tymiánu, potřeme utřeným česnekem promíchaným s olivovým olejem
3. Na pánvi maso zprudka opečeme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty, potom vyjmeme a necháme chvíli odpočinout
4. Před podáváním lehce osolíme, posypeme zbylým tymiánem a podáváme na lístcích zeleného salátu, na ochucení na maso položíme kolečko bylinkového másla.
Podáváme s divokou rýží.