REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steak se smetanovými fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí steaky zprudka opečené na pánvi, servírované s podušenými zelenými fazolkami a omáčkou z výpeku.


Ingredience:
500 gsteheních kuřecích řízků
1 skleničkaomáčky Sambala
woresterská omáčka
barevný pepř
hladká mouka
voda
olej
sůl
Na fazolky:
500 gzelených fazolových lusků
100 ganglické slaniny
1 dclsmetany
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky ze stehen naklepeme, nařízneme na okraji, pokapeme worchestrem, posypeme drceným barevným pepřem a zprudka opečeme 2-3 minuty z každé strany, maso vyjmeme a necháme stranou
2. Do výpeku ze steaků přidáme 1 dcl vody, lžíci omáčky Sambala, zaprášíme moukou, vložíme opečené steaky a 5 minut prohřejeme
3. Na druhé pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme povařené a pokrájené zelené fazolky, dusíme 5 minut na závěr je přilijeme 1dcl smetany, osolíme, promícháme a odstavíme
4. Steaky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme se smetanovými fazolkami.

Doporučení:

Sambala (sambal oelek) – Sambaly jsou kořenící pasty z Malajsie, Indonésie namíchané v základu z chilli, solí, hnědým cukrem a octem. Některé indonéské sambaly jsou velmi pálivé, protože obsahují zrníčka dederonů. Obecně jsou sambaly aromatické a ostré. Můžete je zpravidla použít ke všem jídlům, kterým chcete dodat pikantnost. Výborně se hodí ke sladkokyselým jídlům a masům.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy