Kuřecí steaky zprudka opečené na pánvi, servírované s podušenými zelenými fazolkami a omáčkou z výpeku.
Ingredience:
500 g | steheních kuřecích řízků |
1 sklenička | omáčky Sambala |
woresterská omáčka | |
barevný pepř | |
hladká mouka | |
voda | |
olej | |
sůl | |
Na fazolky: | |
500 g | zelených fazolových lusků |
100 g | anglické slaniny |
1 dcl | smetany |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky ze stehen naklepeme, nařízneme na okraji, pokapeme worchestrem, posypeme drceným barevným pepřem a zprudka opečeme 2-3 minuty z každé strany, maso vyjmeme a necháme stranou
2. Do výpeku ze steaků přidáme 1 dcl vody, lžíci omáčky Sambala, zaprášíme moukou, vložíme opečené steaky a 5 minut prohřejeme
3. Na druhé pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme povařené a pokrájené zelené fazolky, dusíme 5 minut na závěr je přilijeme 1dcl smetany, osolíme, promícháme a odstavíme
4. Steaky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme se smetanovými fazolkami.
Sambala (sambal oelek) – Sambaly jsou kořenící pasty z Malajsie, Indonésie namíchané v základu z chilli, solí, hnědým cukrem a octem. Některé indonéské sambaly jsou velmi pálivé, protože obsahují zrníčka dederonů. Obecně jsou sambaly aromatické a ostré. Můžete je zpravidla použít ke všem jídlům, kterým chcete dodat pikantnost. Výborně se hodí ke sladkokyselým jídlům a masům.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek