Není paprika jako paprika a rozdíly nespočívají pouze v barvě, ale také v obsažených látkách i chuti. Typicky nejsladší červená varianta obsahuje například velké množství betakarotenu, vitamínu B6 nebo zinku. Zelená paprika je zdrojem kyseliny listové a žlutá je zase nejbohatší na vitamín C. Myslete na to i při výběru paprik na tento recept. Vyplatí se kvalitu jednotlivých ingrediencí nepodceňovat.
Ingredience:
200 g | bio kuřecích prsou |
3 ks | bio papriky (červená, žlutá i zelená) |
1 lžíce | bio rýžového octa |
1 lžička | bio medu |
šťáva z bio citronu | |
bio kajenský pepř | |
bio olivový olej | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí prsa důkladně omyjte, očistěte a nakrájejte na větší kostky. Vložte do větší misky, přidejte med, ocet, chilli vločky a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte minimálně hodinu marinovat.
- Papriky omyjte, očistěte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtverečky.
- Na špízy střídavě napichujte všechny druhy paprik a kuřecí maso.
- Opékejte na pánvi nebo grilujte na grilu rovnoměrně ze všech stran, pokapejte šťávou z citronu a podávejte třeba s bylinkovým dipem.
Recept k článku: Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky
Kuřecí špízy s jogurtovo-bylinkovým dipem a grilovaným citronem
Kuřecí špízy se švestkami