REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špízy s jogurtovo-bylinkovým dipem a grilovaným citronem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované silnější proužky kuřecích řízků napíchané na grilovacích jehlách proložené snítky oregana, grilované, servírované spolu s jogurtovo-bylinkovým dipem, grilovanými půlkami citronů a například nějakým vhodným čerstvým pečivem.


Ingredience:
800-1000 gstehenních řízků bez kůže
12 kssnítek oregana
6 ksstroužků česneku
4 kscitrony
1 hrstnasekaných čerstvých listů bylinek
3-4 lžíceolivového oleje
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžičkamletého černého pepře
2 lžičkyna jemno nasekaných čerstvých listů oregana
1 lžičkasoli
Na jogurtovo-bylinkový dip:
250-300 ghustého smetanového jogurtu
1-2 hrstičerstvých listů nasekaných bylinek
bílý pepř
sůl
Ostatní:
dlouhé grilovací jehly vhodné na špízy

Postup:
  1. Připravíme si marinádu; mletou červenou papriku smícháme s nasekanými lístky oregana, prolisovanými stroužky česneku, solí a olivovým olejem
  2. Kuřecí řízky očistíme, zbavíme případných blan, opereme, osušíme, pak nakrájíme na kostky nebo silnější proužky, takto připravené maso naložíme do marinády, promícháme, necháme marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ale klidně i přes celou noc
  3. Maso napícháme na grilovací jehly, mezi jednotlivé kousky vkládáme snítky oregana
  4. Grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu (můžeme i na pánvičce, na kontaktním grilu či v troubě pod grilem) z každé strany, zprudka, ale krátce, pěkně dozlatova spolu s půlkami dobře očištěných citronů
  5. Špízy servírujeme například spolu s čerstvým pečivem, grilovanými citrony a jogurtovo-bylinkovým dipem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy