Lehká letní večeře! Čas letního grilování se blíží, než ale bude natolik teplo, že můžeme být venku dlouho do večera, je možná lepší uvařit si doma něco s nádechem léta. Horké večery vám nejlépe připomenou špízy. Co jiného taky evokuje večer u táboráku, než kusy masa napíchnuté na špejli.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecí prsa nakrájená na kostky |
1 ks | masitá paprika |
1 ks | menší cuketa |
čerstvé bylinky (např. koriandr nebo petrželka) k podávání | |
Na marinádu: | |
3 ks | stroužky česneku |
4 lžíce | lučního medu Medokomerc |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | sušené drcené chilli papričky |
1 lžička | dijónská hořčice |
200 ml | piva |
60 ml | sójové omáčky |
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
- Smíchejte všechny ingredience kromě bylinek a ve větší misce obalte rovnoměrně maso. Misku zakryjte fólií a nechte marinovat 2 hodiny, ideálně celou noc v lednici.
- Špízy napíchejte na grilovací jehly nebo špejle, kousky kuřete spolu s kousky papriky a kolečky cukety. Můžete je připravit na venkovním grilu, pokud ho ovšem nemáte, vystačíte si s troubou. Tu předehřejte na 200 stupňů na funkci gril a špízy grilujte za občasného obracení a potírání marinádou zhruba 20 minut, než bude maso propečené.
- Potom už jen ozdobte připravenými bylinkami.
zdroj: www.medokomerc.cz