REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špikovaná prsa na paprice, halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moderní verze kuřecího masa servírovaného s paprikovou omáčkou a tradičními bramborovými haluškami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
2 ksstředně velké cibule
120 ganglické slaniny
4 lžícemásla
0,5 lsmetany
1 vrchovatá lžícemleté sladké maďarské papriky
kuřecí vývar
hladká mouka
drcený kmín
pepř
sůl
Na halušky:
4 ksvelké brambory
1-2 ksvejce
2 hrstihrubé mouky
sůl
osolená voda na zavaření halušek

Postup:
  1. Přímo v pekáčku rozpustíme na zdroji tepla máslo, pak zprudka orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli
  2. Kuřecí prsa prošpikujeme klínky anglické slaniny, hojně vetřeme papriku, osolíme, okmínujeme a okořeníme pepřem
  3. Pak prsa opečeme na cibuli, z obou stran
  4. Podlijeme vývarem a pečeme zaklopené do měkka
  5. Upečená prsa vyjmeme z pekáče, uchováme v teple, do základu po mase přilejeme smetanu s troškou mouky a 10 až 15 minut omáčku povaříme
  6. Omáčku případně ještě dochutíme kořením
  7. Prsa nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou, v tomto případě další přílohou jsou halušky.

Příprava halušek:

  1. Brambory si nastrouháme, pak je rozmixujeme
  2. Přidáme mouku a vejce, vytvoříme těsto, které přes cedník s velkými oky (haluškovač) zavařujeme v dobře osolené vroucí vodě asi čtyři minuty.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy