REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí soté se hřiby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů Dalibora Marounka, vášnivého mykologa, houbaře a autora několika stovek originálních receptů.


Ingredience:
500 gkuřecích stehenních řízků
250 gčerstvých hřibů
250 gsmetany ke šlehání
2 dlvývaru z kostí
1 dlbílého vína
1 lžičkakari
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Kuřecí řízky nakrájíme na širší nudličky, hřiby na plátky
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, hřiby, krátce orestujeme
  3. Podlijeme vývarem, bílým vínem, podusíme do měkka
  4. Sundáme pokličku, část tekutiny necháme odpařit, přidáme smetanu, kari, promícháme, dochutíme pepřem, solí 5 minut necháme prohřát
  5. Hotovou směs podáváme s vařenými těstovinami.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy