Kuřecí maso servírované se slaninou, rajčaty, cibulí, jogurtem, octem, majonézou a čerstvými listy salátu.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
6 ks | plátků slaniny |
3 ks | větších zralých rajčat |
2 ks | celerových řapíků |
1/2 ks | červené cibule |
1 lžíce | bílého vinného octa |
60 g | hustého bílého jogurtu |
60 g | majonézy |
salátové listy | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj plátky slaniny tak, aby se nepřekrývaly, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut
2. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme, přidáme na plech k slanině a pečeme doměkka (asi 15-20 minut)
3. Mezitím si ve velké míse smícháme očištěná, na kousky nakrájená rajčata, na jemno nasekanou cibuli, na menší kousky nakrájené celerové řapíky, majonézu, bílý jogurt a vinný ocet
4. Pak přidáme na menší kousky nakrájené kuřecí maso i slaninu, podle chuti osolíme, vše zlehka promícháme a podáváme s čerstvými listy salátu.
Podáváme s čerstvým pečivem.