REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát s pomerančem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z pečeného nebo vařeného kuřecí masa nakrájeného na nudličky, na kousky nakrájeného pomeranče, na nudličky pokrájeného jablka a nastrouhaného celeru, promíchaný s majonézou ochucenou cukrem, solí, citrónovou šťávou a několika kapkami worcestrové omáčky, podávaný vychlazený jako samostatný chod.


Ingredience:
300 gpečeného nebo vařeného kuřecího masa
100 gmajonézy
1 kspomeranče
1 ksjablka
1/4 ksceleru
worcestrová omáčka
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Oloupeme si pomeranč, kousek celeru a jablko, z kterého ještě odstraníme jádřinec
2. Pak si pomeranč nakrájíme na drobné kousky, jablko a kuřecí maso na nudličky a celer nastrouháme na hrubo
3. Majonézu ochutíme několika kapkami worcestrové omáčky, citrónovou šťávou, cukrem a solí
4. Poté si do misky vložíme nakrájené kuřecí maso, jablko, pomeranč a nastrouhaný celer, vše pak důkladně promícháme s ochucenou majonézou
5. Hotový salát necháme odležet v chladu a pak servírujeme jako samostatný chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy