Salát připravený z pečeného nebo vařeného kuřecí masa nakrájeného na nudličky, na kousky nakrájeného pomeranče, na nudličky pokrájeného jablka a nastrouhaného celeru, promíchaný s majonézou ochucenou cukrem, solí, citrónovou šťávou a několika kapkami worcestrové omáčky, podávaný vychlazený jako samostatný chod.
Ingredience:
300 g | pečeného nebo vařeného kuřecího masa |
100 g | majonézy |
1 ks | pomeranče |
1 ks | jablka |
1/4 ks | celeru |
worcestrová omáčka | |
citrónová šťáva | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Oloupeme si pomeranč, kousek celeru a jablko, z kterého ještě odstraníme jádřinec
2. Pak si pomeranč nakrájíme na drobné kousky, jablko a kuřecí maso na nudličky a celer nastrouháme na hrubo
3. Majonézu ochutíme několika kapkami worcestrové omáčky, citrónovou šťávou, cukrem a solí
4. Poté si do misky vložíme nakrájené kuřecí maso, jablko, pomeranč a nastrouhaný celer, vše pak důkladně promícháme s ochucenou majonézou
5. Hotový salát necháme odležet v chladu a pak servírujeme jako samostatný chod.