REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní obědový salát z opečeného kuřecího masa, manga, celeru, cibulek, malin a ostružin, ochucený zálivkou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou + sůl
200 gsalátu polníčku
150 gostružin
150 gmalin
2 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksnaťové cibulky
1 ksmenšího zralého manga
2 lžíceoleje
Na zálivku:
1 lžícesuchého bílého vína
1/2 lžícemletého kari
100 gmajonézy
50 gzakysané smetany
50 gčerstvého zázvoru
šťáva z 1 citronu
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, na plocho podélně rozkrojíme, lehce osolíme, opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme vychladnout
2. Ze stonků celeru seřízneme dužnatá vlákna, stonky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy, mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu nakrájíme na nudličky a přidáme k celeru
3. Pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a očištěné, na drobno nakrájené cibulky
4. Majonézu rozmícháme s vínem, smetanou, kari, oloupaným, na jemné nudličky nakrájeným zázvorem, nalijeme na salát v míse, opatrně promícháme a ochutíme solí i citronovou šťávou
5. Do misek rozdělíme listy polníčku, přidáme polovinu ostružin a malin, připravený salát doplníme zbylým ovocem a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy