Letní obědový salát z opečeného kuřecího masa, manga, celeru, cibulek, malin a ostružin, ochucený zálivkou.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou + sůl |
200 g | salátu polníčku |
150 g | ostružin |
150 g | malin |
2 ks | stonků řapíkatého celeru |
2 ks | naťové cibulky |
1 ks | menšího zralého manga |
2 lžíce | oleje |
Na zálivku: | |
1 lžíce | suchého bílého vína |
1/2 lžíce | mletého kari |
100 g | majonézy |
50 g | zakysané smetany |
50 g | čerstvého zázvoru |
šťáva z 1 citronu | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, na plocho podélně rozkrojíme, lehce osolíme, opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme vychladnout
2. Ze stonků celeru seřízneme dužnatá vlákna, stonky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy, mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu nakrájíme na nudličky a přidáme k celeru
3. Pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a očištěné, na drobno nakrájené cibulky
4. Majonézu rozmícháme s vínem, smetanou, kari, oloupaným, na jemné nudličky nakrájeným zázvorem, nalijeme na salát v míse, opatrně promícháme a ochutíme solí i citronovou šťávou
5. Do misek rozdělíme listy polníčku, přidáme polovinu ostružin a malin, připravený salát doplníme zbylým ovocem a podáváme s pečivem.