REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí salát s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní obědový salát z opečeného kuřecího masa, manga, celeru, cibulek, malin a ostružin, ochucený zálivkou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou + sůl
200 gsalátu polníčku
150 gostružin
150 gmalin
2 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksnaťové cibulky
1 ksmenšího zralého manga
2 lžíceoleje
Na zálivku:
1 lžícesuchého bílého vína
1/2 lžícemletého kari
100 gmajonézy
50 gzakysané smetany
50 gčerstvého zázvoru
šťáva z 1 citronu
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, na plocho podélně rozkrojíme, lehce osolíme, opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme vychladnout
2. Ze stonků celeru seřízneme dužnatá vlákna, stonky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy, mango zbavíme pecky, oloupeme, dužinu nakrájíme na nudličky a přidáme k celeru
3. Pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a očištěné, na drobno nakrájené cibulky
4. Majonézu rozmícháme s vínem, smetanou, kari, oloupaným, na jemné nudličky nakrájeným zázvorem, nalijeme na salát v míse, opatrně promícháme a ochutíme solí i citronovou šťávou
5. Do misek rozdělíme listy polníčku, přidáme polovinu ostružin a malin, připravený salát doplníme zbylým ovocem a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy