Salát z pečeného kuřecího masa doplněný jogurtovou zálivkou.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
350 g | pečeného kuřecího masa |
100 g | ementálu |
100 g | šunky |
4 ks | listů hlávkového salátu |
2 ks | rajčat |
1 ks | červené cibule |
sůl | |
Zálivka: | |
150 g | bílého jogurtu |
100 ml | sladké smetany |
1 lžička | citrónové šťávy |
1 lžíce | oleje |
bílý mletý pepř | |
worcesterská omáčka |
Postup:
1. Pečené kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na kostičky
2. Šunku a sýr nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata na tenké plátky
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která rozděláme na kroužky a vše dáme do mísy
4. Připravíme si zálivku z bílého jogurtu rozšlehaného se sladkou smetanou, worcesterskou omáčkou, olejem, mletým pepřem, solí a přikyselíme citrónovou šťávou
5. Zálivku zlehka vmícháme do salátu a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet.
Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, nerezovou či skleněnou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.
Poznámka:– Podáváme např. na ploché míse vyložené listy salátu.