REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rolky se špenátovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso plněné špenátem, šunkou, rýží a dalšími ingrediencemi, stočené do rolády, podušené doměkka.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
20 gmásla
150 mlvývaru
100 mlbílého vína
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžíceoleje
100 gmladého špenátu
100 gžampionů
100 grýže
80 gvlašských ořechů
50 gšunky
40 gsvětlých rozinek
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, rozkrojíme na plátky, rozklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přimícháme na jemné nudličky nakrájenou šunku, opláchnuté listy špenátu, oloupané prolisované stroužky česneku a krátce vše podusíme
3. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat a vmícháme společně s rozinkami a na drobno nasekanými vlašskými ořechy do špenátové směsi
4. Připravenou náplň rozdělíme na kuřecí plátky, které opatrně zavineme a převážeme provázkem a v kastrolu na rozehřátém másle s olejem rolky ze všech stran opečeme, podlijeme bílým vínem i vývarem a dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy