Kuřecí maso plněné špenátem, šunkou, rýží a dalšími ingrediencemi, stočené do rolády, podušené doměkka.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
20 g | másla |
150 ml | vývaru |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | oleje |
100 g | mladého špenátu |
100 g | žampionů |
100 g | rýže |
80 g | vlašských ořechů |
50 g | šunky |
40 g | světlých rozinek |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, rozkrojíme na plátky, rozklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přimícháme na jemné nudličky nakrájenou šunku, opláchnuté listy špenátu, oloupané prolisované stroužky česneku a krátce vše podusíme
3. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat a vmícháme společně s rozinkami a na drobno nasekanými vlašskými ořechy do špenátové směsi
4. Připravenou náplň rozdělíme na kuřecí plátky, které opatrně zavineme a převážeme provázkem a v kastrolu na rozehřátém másle s olejem rolky ze všech stran opečeme, podlijeme bílým vínem i vývarem a dusíme doměkka.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.