REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda plněná nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnatá, dobře propečená roláda s nádivkou.


Ingredience:
1 ksvětšího masitějšího kuřete
45 gslaniny
20 gmásla
mletá červená paprika
voda na podlévání
Nádivka:
100 gšunky
100 gžampiónů
100 gsterilovaného hrášku
35 grostlinného tuku
4 ksvajec
petrželka
sůl

Postup:

1. Na rozpuštěném tuku osmažíme na plátky nakrájené žampióny, na menší kousky nakrájenou šunku, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí
2. Přidáme sterilovaný hrášek, nadrobno pokrájenou petrželku a vše dobře zamícháme
3. Podle potřeby přisolíme
4. Čerstvé, očištěné kuře nařízneme podél hřbetní kosti a ostrým nožem maso od kostí opatrně uvolníme a vykostíme
5. Vykostěný plát masa zlehka naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, potřeme tukem, přidáme nádivku a pomalu stočíme
6. Svážeme po délce i šířce silnější nití
7. Na pekáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní opečeme ze všech stran
8. Přidáme máslo, podlijeme horkou vodou a za občasného obracení a polévání dusíme zakryté asi 30 minut 9. Pekáč odkryjeme, roládu občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, až je maso měkké a upečené dozlatova.

Doporučení:

Do nádivky můžeme přidat uvařenou brokolici, na nudličky nakrájenou papriku, místo šunky i měkký salám.

Poznámka:

Místo celého kuřete lze použít např. vykostěná horní stehna, do nich zabalíte menší část nádivky a vytvoříte tak malé roládky, které dál zpracujete dle výše uvedeného receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy