Kuřecí řízky obalené v těstíčku, usmažené na tuku dozlatova, posypané strouhaným sýrem, zalité šlehačkou a v troubě zapečené.
Ingredience:
300 g | strouhaného eidamu |
4 ks | kuřecích řízků |
1 ks | šlehačky |
tuk na smažení | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
polotučné mléko |
Postup:
1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku, které získáme smíchání rozšlehaných vajec s hladkou moukou a mlékem
2. Hned je osmažíme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova
3. Hotové řízky naskládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou
4. Dáme do trouby a při 180 °C zapečeme.