Naklepaná kuřecí prsa, namočená v těstíčku z vajec, škrobu, bílého vína, mletého zázvoru, kari, pepře a soli, usmažená ve větším množství oleje pěkně dozlatova.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsíček |
hladká mouka | |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
2 ks | vajec |
3 lžíce | škrobové moučky |
2 lžíce | bílého vína |
mletý zázvor | |
kari | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsíčka si očistíme, omyjeme, osušíme, naklepeme paličkou na maso a poprášíme hladkou moukou
2. Poté si připravíme těstíčko na obalování rozmícháním škrobové moučky, vajec, špetky mletého zázvoru, kari, soli a pepře, mělo by nám vzniknout nepříliš řídké hladké těstíčko
3. V pánvičce si rozehřejeme větší množství oleje a vkládáme kuřecí řízky namáčené v připraveném těstíčku
4. Kuřecí řízky smažíme z obou stran dozlatova, poté podáváme.