Řízky z kuřecích prsíček jemně naklepané, osolené, opepřené a lehce poprášené hladkou moukou, opečené na oleji, podávané se směsí z bílého vína, žampiónů, rajčat, šunky, smetany na šlehání, másla a vody, dochucené pepřem a solí.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsíček |
2 ks | rajčat |
50 g | žampiónů |
50 g | šunky |
20 g | másla |
1 dl | smetany na šlehání |
50 ml | bílého vína |
3 lžíce | oleje |
hladká mouka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme, rozřízneme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou
2. Nakrájíme si očištěné žampióny na plátky, omytá rajčata na kousky a šunku na nudličky
3. Pak si rozehřejeme na větší pánvi olej a kuřecí řízky zvolna opečeme z obou stran
4. Opečené řízky vyjmeme, do oleje přidáme máslo, víno, vodu a přivedeme k varu
5. Do vroucí šťávy vložíme rajčata, žampióny, šunku a nakonec vmícháme smetanu
6. Směs krátce podusíme, dle chuti osolíme a opepříme
7. Nakonec do směsi vložíme opečené kuřecí řízky, které ve směsi prohřejeme
8. Kuřecí řízky servírujeme přelité směsí například s dušenou rýží.