REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí řízky na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky z kuřecích prsíček jemně naklepané, osolené, opepřené a lehce poprášené hladkou moukou, opečené na oleji, podávané se směsí z bílého vína, žampiónů, rajčat, šunky, smetany na šlehání, másla a vody, dochucené pepřem a solí.


Ingredience:
4 kskuřecích prsíček
2 ksrajčat
50 gžampiónů
50 gšunky
20 gmásla
1 dlsmetany na šlehání
50 mlbílého vína
3 lžíce oleje
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme, rozřízneme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou
2. Nakrájíme si očištěné žampióny na plátky, omytá rajčata na kousky a šunku na nudličky
3. Pak si rozehřejeme na větší pánvi olej a kuřecí řízky zvolna opečeme z obou stran
4. Opečené řízky vyjmeme, do oleje přidáme máslo, víno, vodu a přivedeme k varu
5. Do vroucí šťávy vložíme rajčata, žampióny, šunku a nakonec vmícháme smetanu
6. Směs krátce podusíme, dle chuti osolíme a opepříme
7. Nakonec do směsi vložíme opečené kuřecí řízky, které ve směsi prohřejeme
8. Kuřecí řízky servírujeme přelité směsí například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy