Na kostky nakrájené kuřecí maso, podušené s cibulí a kečupem, zdobené strouhaným sýrem.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
100 g | tvrdý sýr |
5 lžic | kečupu |
3 lžíce | oleje |
2-3 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran zvolna orestujeme
2. Maso osolíme, opepříme, přidáme kečup, zalijeme vodou (množství podle toho, kolik chceme mít omáčky), pak dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15-20 minut) a než omáčka zhoustne
3. Hotové ragú dochutíme oloupanými, rozetřenými stroužky česneku a při podávání ještě horké posypeme strouhaným sýrem.
Servírujeme například s vařenými těstovinami.