Kousky kuřecích prsou nebo nohou podušené na cibulce zalité pivem, spolu se zeleninou.
Ingredience:
2 ks | kuřecí řízky (stehenní nebo prsní) |
2 ks | rajčata |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
150 g | zelených fazolek |
3 lžíce | smetany (možno sladké i zakysané) |
2 lžíce | hladké mouky |
200 ml | černého piva |
pár plátků slaniny | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta
2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda, osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět
3. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru, asi po 10ti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou
4. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….