REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí ragú na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecích prsou nebo nohou podušené na cibulce zalité pivem, spolu se zeleninou.


Ingredience:
2 kskuřecí řízky (stehenní nebo prsní)
2 ksrajčata
1 ksčervené papriky
1 kscibule
150 gzelených fazolek
3 lžícesmetany (možno sladké i zakysané)
2 lžícehladké mouky
200 mlčerného piva
pár plátků slaniny
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta
2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda, osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět
3. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru, asi po 10ti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou
4. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy