REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí ragú na oreganu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú připravené z kuřecího masa, žaludků a jater s jarní cibulkou, olivami, kečupem a česnekem, ochucené oreganem, sójovou a worcestrovou omáčkou a solí, zahuštěné škrobovou moučkou.


Ingredience:
800 gkuřecího masa
300 gžampiónů
200 gkuřecích žaludků
200 gkuřecích jater
100 gjarní cibulky
60 goleje
50 goliv plněných papričkou
50 gkečupu
20 gsójové omáčky
10 gSolamylu (škrobové moučky)
3 ksstroužky česneku
worcestrová omáčka
oregano
sůl

Postup:

1. Očistíme si kuřecí maso, žaludky a játra, vše pak nakrájíme na menší kousky
2. Nakrájíme si očištěnou jarní cibulku na tenká kolečka, očištěné žampióny na plátky a olivy také na plátky, oloupaný česnek prolisujeme lisem na česnek
3. V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme jarní cibulku, kterou zpěníme, pak vložíme kuřecí maso, žaludky a játra, společně vše 7-8 minut restujeme
4. Poté podlijeme trochou vody, ochutíme oreganem a solí, přidáme žampióny a dusíme doměkka
5. Pak přidáme do ragú olivy, prolisovaný česnek, kečup a ochutíme worcestrovou a sójovou omáčkou
6. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou promíchanou v troše vody, chvilku prohřejeme a poté servírujeme například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy