Jednoduchá pochoutka z podušeného kuřecího masa.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
100 g | sýra |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
5 lžic | kečupu |
3 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, chvíli podusíme, pak zakapeme kečupem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou (množství podle toho, kolik chceme mít omáčky)
3. Maso dusíme pod pokličkou doměkka a než omáčka zhoustne (asi 20 minut)
4. Hotové ragú dochutíme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku a ještě horké jídlo posypeme strouhaným sýrem, který se rozpustí.
Podáváme s vařenými těstovinami.