Opečená kuřecí prsíčka servírovaná s pečeným lilkem, cuketou, baby rajčátky a červenou cibulí.
Ingredience:
800 g | kuřecích prsou |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | granulovaného česneku |
sůl | |
Na zeleninu: | |
4 lžíce | olivového oleje |
200 g | baby rajčátek |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené cibule |
1 ks | lilku |
1 ks | cukety |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem dobře promíchaným s granulovaným česnekem, osolíme a při pokojové teplotě necháme marinovat 30 minut
2. Cibule oloupeme, lilek, cuketu a rajčátka omyjeme a vše nakrájíme na větší kusy, pak rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a oloupanými na jemno nasekanými stroužky česneku, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dozlatova po obou stranách marinovaná kuřecí prsíčka, pokud jsou příliš silná, dopečeme je v troubě a podáváme s pečenou zeleninou.