Pečená kuřecí prsíčka servírovaná spolu s paprikovou omáčkou a vařenými špeclemi.
Ingredience:
800 g | kuřecích prsíček s kostí a kůží (kuřecích prsních řízků) |
40 ml | oleje |
sůl | |
Na omáčku: | |
100 ml | smetany |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | másla |
80 g | šalotky |
kuřecí vývar | |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
Na špecle: | |
300 g | hladké mouky |
200 ml | mléka |
1 ks | vejce |
voda | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná prsíčka opláchneme, osušíme, osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a pak je dáme na 5-7 minut do předehřáté trouby na 200 °C
2. Mezitím si připravíme omáčku; na drobno nakrájenou šalotku i mletou sladkou papriku orestujeme na rozehřátém másle, zalijeme vývarem, necháme zhoustnout, osolíme, opepříme, lehce povaříme a zjemníme smetanou
3. Z vejce, mouky, mléka a soli umícháme těsto, které přes síto na halušky zavaříme do vroucí vody, jakmile špecle vystoupí na hladinu, přecedíme je, promícháme s máslem a podáváme s masem a omáčkou.