REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčka s jablky a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky opečeného masa z kuřecích prsíček, obložené podušenými jablky a šunkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích prsních řízků
200 gjablek
120 gšunky
80 gmásla
60 goleje
40 grozinek
voda
sůl

Postup:

1. Maso z kuřecích prsíček nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, osolíme, lehce je orestujeme na horkém tuku, přidáme asi 1/
3 dávky másla, promícháme a krátce podusíme
2. Opláchnuté spařené rozinky zastříkneme horkou vodou, přidáme 1/
3 dávky másla a oloupaná, jaderníků zbavená a na slabší terče nakrájená kyselejší jablka a krátce podusíme s rozinkami
3. Plátky nakrájené šunky prohřejeme na zbylé dávce másla
4. Opečené kuřecí obložíme podušenými jablky s rozinkami, přelijeme šťávou s máslem, pokrm dozdobíme prohřátou šunkou a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Poznámka:

Místo jablek lze k přípravě použít i jiné druhy ovoce, jako například ananas, mandarinky, hrušky, pomeranče …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy