Podušená kuřecí prsíčka podávaná spolu s opečenými bramborami, paprikou a ovařenou brokolicí.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
600 g | brambor |
200 g | čerstvé zelené papriky |
200 g | čerstvé brokolice |
provensálské koření | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na širší plátky asi 1 cm a necháme ve studené vodě vyplavit škrob
2. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách, pak přichutíme provensálským kořením a pod pokličkou zvolna podusíme ve vlastní šťávě doměkka
3. Mezitím osušíme plátky brambor, vložíme je na horký tuk, opečeme po obou stranách a přikryjeme pokličkou
4. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, růžičky brokolice ovařené ve slané vodě a společně vše krátce prohřejeme.