REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená kuřecí prsíčka podávaná spolu s opečenými bramborami, paprikou a ovařenou brokolicí.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
600 gbrambor
200 gčerstvé zelené papriky
200 gčerstvé brokolice
provensálské koření
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na širší plátky asi 1 cm a necháme ve studené vodě vyplavit škrob
2. Očištěná kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách, pak přichutíme provensálským kořením a pod pokličkou zvolna podusíme ve vlastní šťávě doměkka
3. Mezitím osušíme plátky brambor, vložíme je na horký tuk, opečeme po obou stranách a přikryjeme pokličkou
4. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, růžičky brokolice ovařené ve slané vodě a společně vše krátce prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy