REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčka na špenátu a hroznech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené plátky kuřecího masa, dopečené v troubě zabalené do alobalu, servírované na špenátovém salátu ochuceném kromě jiného hroznovým vínem.


Ingredience:
4 kskuřecí prsní řízky (například od Vocílky)
8 kslístků šalvěje
2 ksavokáda, vypeckovaná a nakrájená na plátky
3 lžíceolivového oleje
200 gbaby špenátu (Chef Menu)
100 gčerveného hroznového vína
100 gbílého hroznového vína
pepř
sůl
Na zálivku:
3 lžíceextra panenského olivového oleje
2 lžičkyaceto balsamico
1 lžičkadijonské hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky jemně naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme
2. Pánev rozpálíme na maximum, přidáme olej, šalvěj a opečeme kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně, pak je zabalíme do alobalu a necháme dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C
4. V porcelánové misce vyšleháme do pěny všechny ingredience na zálivku
5. Špenát opereme a necháme okapat, kuličky bílého i červeného vína rozpůlíme a zbavíme semínek
6. Ve velké míse promícháme špenát a hroznové víno se zálivkou
7. Na talíř naaranžujte plátky prsíček spolu se špenátem a hroznovým vínem, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy