REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčka „Mexikána“ se salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso upečené spolu s brambory, podávané se zeleninovým salátem.


Ingredience:
4 lžíceolivového oleje
600 gkuřecích prsou
1 kgbrambor
kmín
sůl
Na salát:
8 lžicoleje
4 lžíceocta
600 gbílého zelí
2 kscibule
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Bílé zelí nastrouháme na jemno, oloupané cibule nakrájíme na drobno a očištěné papriky nakrájíme na tenké nudličky
2. Dohladka ušleháme olej, ocet, sůl a mletý pepř, smícháme s nakrájenou zeleninou a necháme vsáknout
3. Oloupané brambory podélně rozčtvrtíme, rozložíme na plech, pokapeme olejem, trochu osolíme, posypeme kmínem, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 45 minut 4. Po 25 minutách teplotu snížíme na 180 °C, k bramborám přidáme osolené filety z kuřecího masa a doměkka je upečeme
5. Na talíře úhledně rozložíme maso, brambory, salát a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy