Kuřecí maso upečené spolu s brambory, podávané se zeleninovým salátem.
Ingredience:
4 lžíce | olivového oleje |
600 g | kuřecích prsou |
1 kg | brambor |
kmín | |
sůl | |
Na salát: | |
8 lžic | oleje |
4 lžíce | octa |
600 g | bílého zelí |
2 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bílé zelí nastrouháme na jemno, oloupané cibule nakrájíme na drobno a očištěné papriky nakrájíme na tenké nudličky
2. Dohladka ušleháme olej, ocet, sůl a mletý pepř, smícháme s nakrájenou zeleninou a necháme vsáknout
3. Oloupané brambory podélně rozčtvrtíme, rozložíme na plech, pokapeme olejem, trochu osolíme, posypeme kmínem, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 45 minut 4. Po 25 minutách teplotu snížíme na 180 °C, k bramborám přidáme osolené filety z kuřecího masa a doměkka je upečeme
5. Na talíře úhledně rozložíme maso, brambory, salát a podáváme.