REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa se zeleninovými hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kuřecí prsa servírovaná spolu s mrkvovými a kedlubnovými hranolkami.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
100 mlsuchého sherry
3 lžíceoleje
2 lžícemásla
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceslunečnicových semínek
1 lžícecukru krupice
3 ksmrkve
2 ksstředně velkých kedluben
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kedlubny i mrkve oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky, slunečnicová semínka v pánvi na sucho opražíme
2. Ve velké pánvi na rozehřátém másle necháme krupicový cukr zkaramelizovat, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme sherry a přiklopené poklicí dusíme při mírné teplotě 10 minut
3. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, potom je nakrájíme na silnější plátky
4. Pak k dušené zelenině přidáme opražená slunečnicová semínka, vmícháme na jemno nasekanou petrželku a podle chuti osolím i opepříme
5. Na talíře rozdělíme zeleninové hranolky s plátky masa a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy