Opečená kuřecí prsa servírovaná spolu s mrkvovými a kedlubnovými hranolkami.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
100 ml | suchého sherry |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | slunečnicových semínek |
1 lžíce | cukru krupice |
3 ks | mrkve |
2 ks | středně velkých kedluben |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kedlubny i mrkve oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky, slunečnicová semínka v pánvi na sucho opražíme
2. Ve velké pánvi na rozehřátém másle necháme krupicový cukr zkaramelizovat, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme sherry a přiklopené poklicí dusíme při mírné teplotě 10 minut
3. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, potom je nakrájíme na silnější plátky
4. Pak k dušené zelenině přidáme opražená slunečnicová semínka, vmícháme na jemno nasekanou petrželku a podle chuti osolím i opepříme
5. Na talíře rozdělíme zeleninové hranolky s plátky masa a podáváme s vařenými bramborami.