REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky kuřecího masa podušené na másle poslu s houbami a cibulí, servírované přelité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí prsa
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček celého pepře
1 ksmenší cibule
1 ksbobkový list
150 gžampionů
100 mlsmetany ke šlehání
3 lžícezakysané smetany
1 rovnou lžícihladké mouky
kuřecí nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby
tymián sušený
višňový džem
máslo
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka, osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran
2. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy
3. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření, přidáme bujon, podlijeme cca deckou vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut
4. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Žampiony přemístíme do rendlíku
6. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody, nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme, nakonec zjemníme plátkem másla, přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme
7. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem, velmi doporučuji, ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje
8. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu, dobrou chuť.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy