REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky kuřecího masa podušené na másle poslu s houbami a cibulí, servírované přelité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí prsa
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček celého pepře
1 ksmenší cibule
1 ksbobkový list
150 gžampionů
100 mlsmetany ke šlehání
3 lžícezakysané smetany
1 rovnou lžícihladké mouky
kuřecí nebo zeleninový bujon (gelový) nebo domácí výroby
tymián sušený
višňový džem
máslo
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka, osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran
2. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy
3. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, žampiony na hrubé plátky nebo čtvrtky a všechno koření, přidáme bujon, podlijeme cca deckou vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut
4. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Žampiony přemístíme do rendlíku
6. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody, nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme cca 10 minut a podle chuti dosolíme, nakonec zjemníme plátkem másla, přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme
7. Podáváme s krupicovými noky nebo těstovinami, které na talíři pokapeme citronovým oliváčem, velmi doporučuji, ten olej je naprosto výtečný a skvěle pokrm doplňuje
8. Dozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu, dobrou chuť.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy