Marinovaná kuřecí prsa opečená na grilu a servírovaná se salátem z řepy, rukoly, jablka a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
2 ks | kuřecích prsou |
2 ks | stroužků česneku |
50 g | nahrubo nasekaných lískových oříšků |
1 ks | červeného jablka |
1 ks | syrové řepy |
2 lžíce | červeného vinného octa |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
2 hrsti | rukoly |
1 kelímek | jogurtu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, po obou stranách potřeme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku a necháme přes noc naložené v bílém jogurtu
2. Druhý den je vyndáme, osušíme, osolíme, opepříme a šest až osm minut opékáme z každé strany na grilovací pánvi potřené jednou lžící olivového oleje
3. Mezitím jablko oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přidáme oloupanou, na stejně velké proužky nakrájenou řepu, rukolu, na sucho opražené, nahrubo nasekané lískové ořechy, přilijeme vinný ocet, zbylý olivový olej, vše zlehka promícháme a podáváme k masu.