REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s parmezánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filátka z kuřecích prsíček potřená utřeným česnekem a rozmačkanými sardelovými proužky, okořeněná pepřem, obalená v mouce a usmažená dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí filátka z prsíček
2 ksstroužky česneku
6 lžicstrouhaného parmezánu
2 lžícepřepuštěného másla
několik sardelových proužků (sardinky v oleji)
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí filátka opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme je
2. Česnek oloupeme, rozetřeme, smícháme s pepřem, touto směsí kuřecí maso potřeme
3. Sardelové proužky vidličkou rozmačkáme na pastovitou hmotu a naneseme ji na připravená filátka, ta pak obalíme v mouce
4. Přepuštěné máslo rozehřejeme na pánvi a maso v něm po obou stranách opečeme, zdroj tepla vypneme, filátka posypeme nastrouhaným parmezánem, přikryjeme a počkáme, až se sýr rozpustí.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bílé pečivo a různě upravené zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy