REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s medovou omáčkou Hoisin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kontaktním grilu grilovaná marinovaná kuřecí prsa, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá zbývající marinádou, posypaná sezamovými semínky a šalotkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa (bez kůže a kostí)
pražené sezamové semínko
šalotka (nakrájená na plátky)
Na marinádu:
4 ksstroužky česneku (drcené)
1/2 hrnku (125 g)omáčky hoisin
1/4 hrnku (50 g)medu
2 lžíce (30 ml)citronové šťávy
2 lžíce (30 ml)sojové omáčky
1 lžíce (15 ml)sezamového oleje
1 lžíce (15 ml)strouhaného zázvoru
Ostatní:
olej ve spreji, sáček

Postup:
  1. Promíchejte omáčku hoisin s medem, citronovou šťávou, sojovou omáčkou, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem tak, aby se dobře spojily
  2. Polovinu směsi přesuňte do mísy, která je vhodná k použití v mikrovlnné troubě, ohřejte v mikrovlnné troubě na maximální výkon po dobu 60 až 90 sekund, nebo dokud se ze směsi nezačne kouřit, odložte stranou
  3. Kuře vložte do uzavíratelného plastového sáčku a přilijte zbývající část směsi, marinujte 30 minut při pokojové teplotě nebo až 24 hodin uložené v lednici
  4. Zapněte kontaktní gril a zvolte program Drůbež, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji
  5. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte kuřecí prsa na gril a zavřete víko, počkejte, dokud se barva kontrolky nezmění na oranžovou
  6. Přesuňte maso na prkénko, nakrájejte na plátky a zlehka přelijte zbývající směsí
  7. Těsně před podáváním posypte sezamovými semínky a šalotkou.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy