REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s medovou omáčkou Hoisin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kontaktním grilu grilovaná marinovaná kuřecí prsa, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá zbývající marinádou, posypaná sezamovými semínky a šalotkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa (bez kůže a kostí)
pražené sezamové semínko
šalotka (nakrájená na plátky)
Na marinádu:
4 ksstroužky česneku (drcené)
1/2 hrnku (125 g)omáčky hoisin
1/4 hrnku (50 g)medu
2 lžíce (30 ml)citronové šťávy
2 lžíce (30 ml)sojové omáčky
1 lžíce (15 ml)sezamového oleje
1 lžíce (15 ml)strouhaného zázvoru
Ostatní:
olej ve spreji, sáček

Postup:
  1. Promíchejte omáčku hoisin s medem, citronovou šťávou, sojovou omáčkou, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem tak, aby se dobře spojily
  2. Polovinu směsi přesuňte do mísy, která je vhodná k použití v mikrovlnné troubě, ohřejte v mikrovlnné troubě na maximální výkon po dobu 60 až 90 sekund, nebo dokud se ze směsi nezačne kouřit, odložte stranou
  3. Kuře vložte do uzavíratelného plastového sáčku a přilijte zbývající část směsi, marinujte 30 minut při pokojové teplotě nebo až 24 hodin uložené v lednici
  4. Zapněte kontaktní gril a zvolte program Drůbež, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji
  5. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte kuřecí prsa na gril a zavřete víko, počkejte, dokud se barva kontrolky nezmění na oranžovou
  6. Přesuňte maso na prkénko, nakrájejte na plátky a zlehka přelijte zbývající směsí
  7. Těsně před podáváním posypte sezamovými semínky a šalotkou.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy